🛠️ Just nu pågår en större helrenovering här. Om du hittar något som inte fungerar som det ska får du gärna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Overcast – mer poddradio utan Kalle Anka-röster

| | | | Lästid: 1 minuter (1000 tecken)

Poddradio dras med samma problem som så mycket annat innehåll: Det finns för mycket intressant och för lite tid att lyssna. Apparna för podradio har löst det genom inställningar för högre uppspelningshastighet. Tyvärr innebär dubbla uppspelningshastigheten att de som pratar låter som Kalle Anka. Nya Overcast har hittat en intressant lösning.

Overcast Smart SpeedPoddradio dras med samma problem som så mycket annat innehåll: Det finns för mycket intressant och för lite tid att lyssna. Apparna för podradio har löst det genom inställningar för högre uppspelningshastighet. Tyvärr innebär dubbla uppspelningshastigheten att de som pratar låter som Kalle Anka.

Nya Overcast har hittat en intressant lösning. Marco Arment, som tidigare startat Instapaper, har utvecklat vad han kallar för Smart Speed.

Istället för att snabba upp hela radioprogrammet klipper Smart Speed bort tysta passager. Resultatet blir ett tajtare program som inte tar fullt lika lång tid att lyssna på.

Hur stor tidsbesparingen blir givetvis på hur mycket tystnad det finns i avsnittet. För vissa av de poddar jag lyssnar på motsvarar besparingen inte mer än en hastighetshöjning till 1,05x. Men i andra blir det mer, somliga har kretsat kring 1,3x. Kombinerat med att skruva upp också den "underliggande" uppspelningshastigheten något närmar jag mig ibland faktiska hastigheter på dryga 1,5x. Utan att någon låter som Kalle Anka.

Det får bli mitt tidsbesparingstips inför helgen!

(Overcasts andra speciella funktion, Voice Boost, är förresten bra den också.)